Administrator danych osobowych.

Administratorem Państwa danych osobowych będzie jest :  Skowbud  Sp.z o.o. s.k, oraz  F.H.U „SKOWRON”  Pokrycia Dachowe adres: ul. Kolejowa 42, 28-200 Staszów. (zwanym dalej Administratorem).

Można się z nami skontaktować pod adresem e-mail: biuro@skowrondachy.pl

Cele i podstawy przetwarzania.

Będziemy przetwarzać Państwa dane osobowe na podstawie zgody lub zawartej umowy do celów realizacji usług oraz marketingu produktów i usług Administratora oraz przedstawiania ofert firm współpracujących z Administratorem.

Odbiorcy danych osobowych.

Odbiorcami Państwa danych osobowych będą  firmy współpracujące z Administratorem w celu realizacji zlecenia oraz podmiotom realizującym usługi w ramach zleceń  na rzecz Administratora.

Okres przechowywania danych.

Będziemy przechowywać Państwa dane osobowe do chwili cofnięcia na ich przetwarzanie, zgłoszenia żądania ich usunięcia lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych lub zakończenia świadczenia usługi. Dane te będą przetwarzane gdy wymagać tego będą przepisy dotyczące  dochodzenia, wykonywania lub obrony roszczeń prawnych Administratora. Dane osobowe będą przechowywane z zachowaniem niezbędnych środków technicznych i organizacyjnych umożliwiających odpowiednie ich zabezpieczenie w celu ochrony Pani/Pana praw i wolności;

Prawa osób, których dane dotyczą.

Na podstawie   RODO przysługuje Państwu:

  1. a)  prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
  2. b)  prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych;
  3. c)  prawo do usunięcia danych osobowych, w sytuacji, gdy przetwarzanie danych nie następuje w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa lub w ramach sprawowania władzy publicznej;
  4. d)  prawo do ograniczenia przetwarzania danych;
  5. e)  prawo do wniesienia skargi do Prezes UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa)

Czym są pliki cookies?

Pliki cookies lub cookies – pliki tekstowe zawierające informacje dotyczące ustawień urządzenia (np. komputer, tablet, telefon, smartfon) z którego korzystasz odwiedzając staszow.com lub forum.staszow.com, po to aby serwis ten i forum prawidłowo wyświetlało się na Twoim urządzeniu. Pliki cookies pozwalają na optymalizację ustawień serwisu do ustawień Twojego urządzenia również przy następnych odwiedzinach serwisu przez Ciebie. Wtedy mechanizmy serwisu i forum odczytują informacje z plików cookies zapisanych na Twoim urządzeniu i dostosowują parametry serwisu do zawartych tam treści.

Rodzaje wykorzystywanych przez nas plików cookies
W ramach serwisu wykorzystujemy następujące rodzaje plików cookies: a) cookies sesyjne; oraz b) cookies stałe.

Cookies sesyjne – są przechowywane na Twoim urządzeniu do momentu zakończenia korzystania z przeglądarki lub wylogowania się z serwisu (jeżeli serwis przewiduje taką funkcjonalność). Cookies sesyjne mają za zadanie optymalizację poruszania się w serwisie, np. poprzez zapamiętanie ustawień zalogowanego w serwisie użytkownika (jeżeli serwis przewiduje taką funkcjonalność).

Cookies stałe – są przechowywane na Twoim urządzeniu do momentu ich usunięcia przez Ciebie, chyba że parametry urządzenia na którym korzystasz z serwisu mają za zadanie wcześniejsze ich usunięcie (np. poprzez ustawienia domyślne). Cookies sesyjne mają za zadanie optymalizację poruszania się w serwisie poprzez korzystanie z informacji o poprzednich wizytach, jak również wykorzystaniu informacji z innych plików cookies, zachowanych w związku z wizytami w innych serwisach.
Przykładowe informacje jakie mogą być umieszczane na Twoim urządzeniu w plikach cookies to dane dotyczące: logowania, wyświetlonych reklam, oddanych głosów w konkursach itp.

Cookies od partnerów serwisu
Za pomocą serwisu mogą być też umieszczane cookies pochodzące od partnerów serwisu, jak np. Google Analytics (www.analytics.google.com)
Takie umieszczanie plików cookies przez partnerów serwisu uregulowane jest jednak oddzielnymi politykami cookies tych partnerów.

Możliwość zarządzani plikami cookies przez parametry Twojego urządzenia
Pamiętaj, że możesz samodzielnie skonfigurować opcje swojego urządzenia tak aby decydować czy pozwalasz na zapisywanie plików cookies na Twoim urządzeniu oraz w jakim zakresie. W tym celu możesz np. wybrać odpowiednie ustawienia wykorzystywanej przez Ciebie przeglądarki internetowej.
Przykładowe informacje o cookies (włączanie/wyłączanie, blokowanie, usuwanie) dla niektórych przeglądarek znajdziesz pod następującymi adresami:

dla Firefox:
http://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka

dla Google Chrome:
http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

dla Windows Internet Explorer (wersja 7 i 8):
http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-vista/cookies-frequently-asked-questions

dla Opera:
http://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/

Ograniczenia w zapisywaniu plików cookies
Pamiętaj, że brak akceptacji niektórych lub wszystkich plików cookies może spowodować brak możliwości poprawnego korzystania z serwisu lub ograniczenia jego funkcjonalności.